Urmați programul pregătit de profesioniștii în slăbire pentru a slăbi până la 3 kg pe săptămână fără foame și fără oboseală. Contrar credinței populare, putem pierde rapid în greutate fără a ne recâștiga, ci dimpotrivă – pentru a menține greutatea dorită. Pentru mulți oameni, efectul obținut rapid este extrem de motivant și reușesc să-și mențină noua siluetă fără eforturi mari, pur și simplu prin faptul că nu cedează ispitei și inerției. Aceasta nu este o dietă bazată pe mere și iaurt.
Desigur, ar trebui să mănânci mai puțin, dar mai ales să ai grijă la ceea ce consumi. Mai puține grăsimi și zahăr, mai multe proteine - acest lucru va topi excesul de grăsime fără a pierde masa musculară. Este necesar să creșteți cantitatea de legume – sunt sărace în calorii și, în același timp, saturează și furnizează vitamine, minerale și oligoelemente valoroase.
Nucile – Includerea nucilor în meniul zilnic vă va ajuta să mențineți o greutate ideală, deoarece conțin grăsimi care stimulează metabolismul. Grăsimi bune – include-le în dieta ta, reduc balonarea. Acestea sunt avocado, ulei de in, ulei de măsline și nuci.
Ierburi – Unele ierburi precum menta și ghimbirul ajută de fapt sistemul digestiv. Acest lucru este important, deoarece dacă corpul dumneavoastră nu digeră alimentele în mod corespunzător, întregul sistem se dezechilibrează, ceea ce contribuie la balonare. Pâine integrală – Evitați carbohidrații, care sunt eliberați rapid și cresc glicemia. Concentrați-vă pe cerealele integrale, care eliberează energie încet.
Scoateți zahărul adăugat și ascuns
Bucăți de zahăr, gemuri, biscuiți, creme, prăjituri … Iată principalii vinovați pentru kilogramele în plus. Odată ce ajungem la ele, pancreasul începe să producă insulină, care are sarcina de a „injecta” glucoză în celule pentru a readuce glicemia la normal. Această energie este folosită de organism pentru mișcare și pentru toate celelalte funcții ale sale, inclusiv mentale, dar atunci când este în cantități mari, este transformată în grăsime și se acumulează în celulele adipoase.
Consumăm carne albă și pește pentru prânz și cină. Raportul dintre cantitatea de proteine și lipide este optim la păsări de curte, carne de porc, albușuri de ou, file de pește. Acestea furnizează aproximativ 80-100 de calorii la 100 g și sunt foarte sățioase. Absorbția proteinelor de către organism necesită multă energie, care inhibă dezvoltarea țesutului adipos și întărește masa musculară. O bună distribuție a cantității de alimente proteice în timpul zilei este de 150 g la prânz și cină și de 50-100 g la micul dejun.
Gatiti fara a adauga grasime. Există 9 calorii în fiecare gram de grăsime cu care gătim. Majoritatea alimentelor pot fi la grătar sau coapte fără adăugarea de ulei sau unt. Maioneza poate fi înlocuită cu brânză de vaci fără grăsime făcută cu condimente aromate.
Alternăm o zi cu și o zi fără alimente cu amidon
Deși glucidele găsite în spaghete, orez, pâine și cartofi nu sunt la fel de periculoase ca cele din alimentele dulci, ele trebuie, de asemenea, controlate. Numai atunci când nu există glucoză în dieta noastră, organismul începe să extragă din rezervele acumulate în celulele adipoase.
Mizăm pe quinoa și orez negru. Au un indice glicemic scăzut și cresc ușor glicemia. În același timp, acestea se satură bine. Pentru micul dejun este mai bine să folosiți pâine integrală și multigrain făcută cu drojdie.
Nu uităm niciodată de legume. Nu au aproape calorii, dar există o mulțime de fibre care se umflă în stomac și o umple, așa că nu ne este foame. În plus, legumele reglează digestia și încetinesc absorbția glucidelor, reducând astfel vârful glicemiei postprandiale. O porție de legume ar trebui să fie prezentă în meniul nostru la fiecare masă – crudă sau gătită fără grăsimi.
Includeți alge
Wakame, chlorella – aceste alge sunt foarte bogate în proteine, fibre, vitamine și minerale. Pot fi folosite proaspete sau uscate pentru a pregăti o garnitură, pentru a le adăuga la sucuri de legume sau supe. 9 alimente sănătoase pe care nu ar trebui să le exagerați
- Hummus. Conține o mulțime de proteine și fibre, dar humusul cumpărat din magazin este adesea amestecat cu unt și alți aditivi, ceea ce îl face destul de bogat în calorii. Celălalt pericol cu hummus este că cantitatea normală admisibilă de două linguri pe zi este deseori depășită în combinație cu prăjituri delicioase!
- Fructe uscate. Da, sunt un substitut minunat pentru bomboane, dar sunt și pline de ZAHAR! În unele cazuri, până la 2/3 din compoziția lor. Stafidele sunt cei mai mari infractori cu 59%, în timp ce prunele, smochinele și caisele variază între 40-50%. Subliniați mai bine consumul de fructe proaspete, întregi, atunci când este posibil.
- Beneficiile nucilor crude sunt multe, dar au și un conținut ridicat de grăsimi și calorii, ceea ce înseamnă că, dacă exagerați, fie că veți câștiga câteva kilograme, fie vă veți simți puțin obosit după ce le-ați mâncat. Cantitatea normală pe zi nu depășește 1/3 ceașcă. Nu uitați să includeți uleiurile de nuci în cantitatea totală.
- Pudră de proteine. Nu vrem să spunem că este dăunător, dar este mai bine să mâncați o dietă echilibrată și sănătoasă (modalitatea vegetariană de a adăuga proteine este cu soia, nautul, ouăle). Excesul de proteine poate provoca probleme cu rinichii și ficatul, deci ia în considerare dacă ai nevoie de aceste pulberi suplimentare?
Alegem produse lactate cu 0% grăsime. Nu își pierd nici o valoare proteică, dar conținutul lor de energie este scăzut – 40 kcal la 100 g. Printre acestea se află brânza de vaci degresată – 100 g conțin doar 7 calorii. Este bine să consumați produse lactate degresate la fiecare masă.
Evitați cele mai dulci fructe. nele fructe sunt foarte bogate în zaharuri, deci afectează negativ glicemia. În același timp, organismul are nevoie de vitaminele și mineralele conținute în fructe, astfel încât acestea ar trebui să fie prezente în meniul nostru, dar bine selectate. Cele mai potrivite pentru dietă sunt pepene galben, pepene verde, căpșuni, grapefruit, coacăze negre, lămâie.
Organizăm mini-greve ale foamei. Se poate întâmpla ca organismul să reziste restricțiilor impuse asupra acestuia și să nu conducă la nici o pierdere în greutate. Apoi am putea încerca perioade scurte de post de 16-20 de ore. Aceasta inițiază arderea rapidă a caloriilor și inhibă producerea hormonului T3, care previne pierderea în greutate. O dată pe săptămână putem sări peste cină, fără a uita să bem multă apă, dar și decocturi din plante, ceai, bulion de legume.
Lasă un răspuns