Despre noi

Asociația  Milioane de Prieteni (AMP) a fost înființată în 1997 de către Cristina Lapis, o fostă jurnalistă din Brașov care și-a dedicat viața animalelor. Sprijinită de soțul ei, Roger Lapis, Consul al Franței în România, a creat unul dintre primele ONG-uri de bunăstare a Animalelor din țara noastră. În timp, cei doi au format o echipă puternică și s-au ocupat de salvarea și îngrijirea animalelor.

Erau așa de mulți câini fără stăpâni pe străzile Brașovului, mulți dintre ei bolnavi, flămânzi și chiar răniți de mașini, încât situația părea scăpată de sub control. Cristina a vrut să ajute acești câini și a construit un adăpost.... Acesta a fost începutul Adăpostului de câini din Triaj – numit astăzi Adăpostul Victory.

În 1998, AMP a început să cerceteze plângerile turiștilor care relatau urși ținuți în condiții oribile în afara restaurantelor și benzinăriilor pe tot teritoriul României. Acest lucru a dus la o colaborare, în 2005, cu Societatea Mondială de Protecție a Animalelor (WAP) pentru a construi Sanctuarul Urșilor "Libearty" Zărnești.

Azi, AMP conduce Adăpostul Victory și Sanctuarul Urșilor “Libearty”din Zărnești. În plus, această asociație protejează toate animalele din România prin proiecte locale, campanii și programe educaționale.

Contribuie și TU la fericirea animalelor! Adoptă virtual un urs sau fă o donație pentru a susține viitoarele misiuni de salvare a urșilor captivi de pe întreg teritoriu al României și nu numai.

Sprijină AMP pentru a ajuta cei peste 80 de urși salvați și cazați la sanctuarul LIBEARTY din Zărnești și cei peste 700 de câini aflați în grija AMP. Peste 500 de suflete se află în Adăpostul Victory, iar alți aproape 200 de câini se află în Adăpostul Public, la care AMP este co-administrator.