Sterilizeaza-ti animalul

AMP oferă serviciul de sterilizare GRATUIT pentru persoanele cu venituri sub 1.000 de lei pe lună (acte doveditoare: cupon de pensie, fluturaș de salariu, etc)

Cei cu venituri mai mari de 1.000 de lei/lună pot beneficia de gratuitate în ceea ce privește manopera, însă trebuie să acopere o parte dintre costurile medicamentelor și a materialelor medicale folosite, în cuantum de 50 de lei.

Toți câinii sterilizați la noi vor fi și microcipați GRATUIT.

cautare-microcip microcipare

Avantajele sterilizării

femelă:
- prevenirea sarcinilor nedorite;
- prevenirea acumulărilor de puroi în uter;
- reducerea cazurilor de cancer mamar

mascul:
- nu va suferi de cancer la nivelul testiculelor;
- mai puține probleme cu prostata;
- mai puţine tumori perianale
- nu fuge de acasă când simte o femelă în călduri

cautare-microcip microcipare

Animalul NU trebuie să mănânce nimic timp de 12 – 15 ore înainte de operație, pentru a nu i se face rău de la anestezie. Are voie doar să bea apă.

Cât durează?
În medie, un mascul poate fi castrat în numai 10 minute, iar o femelă în aproximativ 15 minute.

Refacerea este rapidă. După numai câteva ore animalul se poate mișca la fel de lejer ca înainte de operație.

Mit spulberat

Se spune că femela trebuie să facă un rând de pui înainte de a fi sterilizată. Mitul a fost distrus de cercetători în ultimii 10 ani. “Sterilizarea se face înainte de primul ciclu de călduri la femele și castrarea înainte ca masculul să înceapă să se manifeste sexual, adică în jurul vârstei de 6 luni. Dacă femela este sterilizată până la această vârstă, riscurile să dezvolte tumori sunt diminuate cu 100%. În schimb, dacă face pui, chiar și numai o dată, riscurile cresc cu mai mult de 30%”, ne spune dr. Ciprian Cocianu, medic veterinar AMP.